Tietoja tilaamisesta

Tilaus ja maksaminen

Tällä hetkellä käytössämme on 2 eri maksutapaa, PayPal ja tilisiirto. Nopeuttaaksesi tilausprosessia, toivoisimme sinun valitsevan maksutavaksi PayPalin, mikäli se vain on mahdollista.

Koska olemme pieni yritys ja resurssimme ovat rajalliset, tilauksen vahvistuksessa ja lähetyksessä voi olla viiveitä. Vahvistamme tilisiirrolla tehdyt ostot käsin, joten maksun vahvistamiseen voi kulua useampi arkipäivä. Olethan meihin yhteydessä (hello@bemycozy.com), jos tilauksesi on erityisen kiireellinen.

Tarkistathan yhteystietosi huolellisesti ennen tilauksen viimeistelyä – tarvitsemme sekä puhelinnumerosi että sähköpostiosoitteesi, jotta voit vastaanottaa saapumisilmoituksen paketistasi. Mikäli tilausta ei noudeta noutopisteeltä tai saapumisilmoitusta ei pystytä toimittamaan esimerkiksi viallisen puhelinnumeron takia, lähetys palautuu meille ja perimme uudesta toimituksesta 10€.

 

Toimitustavat ja -ajat

Toimitus Suomessa on aina ilmainen.

Koska olemme pieni yritys ja resurssimme ovat rajalliset – ja haluamme myös pakata jokaisen tilauksemme kauniisti ja huolella – tilauksen toimituksessa saattaa olla viiveitä. Jos olet tilaamassa kiireisesti esimerkiksi lahjaa, olethan meihin erikseen yhteydessä (hello@bemycozy.com) jotta voimme nopeuttaa tilauksesi toimitusta.

Toimitus Suomessa tapahtuu aina Postin kautta. Kun olemme lähettäneet tilauksesi, saat Postilta tekstiviestitse saapumisilmoituksen paketin saavuttua noutopisteeseen.

 

Tuotteiden palautus ja takaisinmaksu

Jos haluat peruuttaa kaupan ja palauttaa tuotteet, pitää sinun ilmoittaa meille asiasta 28 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Emme valitettavasti kuitenkaan maksa palautuksesta koituvia postitusmaksuja – näin pystymme takaamaan ilmaisen toimituksen Suomessa kaikille asiakkaillemme jatkossakin. Mikäli tavaran laatu on kärsinyt sen seurauksena, että sitä on käsitelty enemmän kuin on tarpeen tutkiakseen tuotteen kunnon ja toimivuuden, voimme vähentää arvon vähennystä vastaavan summan takaisinmaksusta.

Voit palauttaa tuotteet samassa pakkauksessa, jossa lähetys saapui sinulle. Jos olet ehtinyt hävittää pakkauksen, voit lähettää palautuksen hyvin myös muussa pakkauksessa – tärkeintä on, että paketoit palautuksen hyvin ja suojaat tuotteen huolellisesti jotta se ei vahingoitu kuljetuksessa. Liitä palautuksen mukaan tilausnumerosi ja nimesi, jotta tiedämme, mitä tilausta palautuksesi koskee. Säästä palautuskuitti, jotta voit tarvittaessa näyttää toteen, että tavara on palautettu määräajassa. Olethan myös aina meihin yhteydessä meilitse hello@bemycozy.com, jos olet aikeissa palauttaa tuotteen.

Jos olet maksanut tilauksesi tilisiirtona, liitäthän sähköpostiviestiisi myös tilinumerosi.

Peruuttamisoikeus ei koske mahdollisia ladattavia tuotteita.

 

Noutamatta jääneet paketit

Mikäli tilausta ei noudeta noutopisteeltä säilytysajan puitteissa, palautuu tilaus meille takaisin automaattisesti ja veloitamme uudesta toimituksesta 5-10€. Jos et halua uutta toimitusta tilauksellesi, mutta et kuitenkaan ole noutanut tilausta tai lähettänyt meille sähköpostia tilauksen palauttamisesta, vähennämme alkuperäisen toimituksen hinnan (5-10€) palautuvasta tilaushinnasta.
Peruuttamisoikeus ei koske noutamatta jääneitä ja siitä syystä meille palautuneita paketteja.